Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Yağlı güreşlerde zafer İsmail Balaban'ın

Yağlı güreşlerde zafer İsmail Balaban

Balaban, Atlı'yı da yenerek Kırkpınar'ın rövanşını aldı

Erdek Yağlı Güreşleri ilgiyle izlendi. Erdek 18 Eylül Stadı’nda, 13 kategoride gerçekleşen güreşlere yaklaşık 200 güreşçi katıldı. Güreşleri, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın ve kalabalık bir topluluk izledi.
Ülkemizdeki 52 başpehlivandan 33’ünün katıldığı başpehlivanlık güreşleri de kıran kırana, çok çekişmeli bir mücadeleye sahne oldu. Başpehlivanlık güreşlerinde, yarı finalde 2014 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Samsunlu Fatih Atlı ile 2013 yılı Kırkpınar Başpehlivanı ve 2014 yılı Kırkpınar ikincisi Antalya güreşçisi İsmail Balaban, Bandırma Ömerköylü Hasan Zeybek ile Çorumlu, Ankara PTT Spor Kulübü güreşçisi Ünal Karaman eşleşti. İsmail Balaban, Atlı’yı yenerek, 2014 yılındaki Kırkpınar’ın rövanşını alırken, Karaman da Zeybek’i yenmeyi başararak, finale yükseldi. Çok çekişmeli geçip, 9 dakika süren final güreşinde İsmail Balaban, Karaman’ı yenerek, Erdek Başpehlivanı olup, altın madalya ve kupanın sahibi oldu.

“Büyük Orta” kategorisinde finalde İbrahim Yanık’ı yenen Antalya Serikli Oğuz Kara birinciliği elde etti.
“Baş altı” kategorisinde Nedim Gürel’i yenen Manisalı Onur Şener, birinci oldu.
Erdek Güreşleri’nde ağalık için ihaleye kimse katılmayınca ağalık kupası, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’ya verildi. Sarı, ilk kez bir göreve aday olmadan seçiliyorum. Çok iyi güreşler izledik. Dilerim, önümüzdeki yıl çıkacak ağaya bu görevi devrederim” dedi. Sarı, güreşlere sponsor destekleri nedeniyle Banvit A.Ş. ve BAGFAŞ’a da teşekkür etti.
Erdek’te ilk kez düzenlenen yağlı güreşlere çazgırlar Şükrü Kayabaş ve “Pele Mehmet” de renk kattı.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı